Sako 100 vuotta -juhlavuoden taideteokset

>> Lehdistökuva: Sako 100 vuotta -juhlavuoden taideteoksia tehdas tilasi useita kappaleita. Teokset ovat esillä Riihimäen asetehtaan uudistetuissa asiakastiloissa. 

Panu Turusen (Scandinavian Interior) Sakon 100-vuotisjuhlavuodelle suunnittelema teos on jykevä kunnianosoitus Sakon historialle ja yrityksen vahvalle tuotekehitysosaamiselle. Teoksen patruunamainen muoto kertoo selkeää viestiään Sakon merkittävästä roolista niin sotien aikaiselle kotimaallemme kuin nykypäivän modernille Suomelle. Lasinen luoti loistaa kirkasta valoa, mikä viittaa Sakon voimakkaaseen tuotekehityspanostukseen sekä tinkimättömään laadun tekemiseen.

Valoa ympärilleen luova taideteos viittaa myös Sakon kansainvälisesti menestyneisiin keihäänkärkituotteisiin. Riihimäellä, Sakon kotipaikalla, parhaasta kristallista taidekäsityönä valmistetut luodit ovat lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken (Mafka & Alakoski Oy) vapaasti suupuhaltamia. Luoteja kannattelevat näyttävät, metallista sorvatut ja kiiltokromatut hylsyt (Porin Metallisorvaamo Nurmilo Oy & Piiroinen Oy). Valaisinteknologia perustuu energiatehokkaaseen LED-tekniikkaan (Misal Oy). Painoa teoksilla on yli 30 kiloa ja pituutta yli 70 senttiä.

Teosten muotoilija Panu Turunen on työskennellyt pitkään teollisuudessa ja hänet tunnetaan erityisesti taidelasiteoksistaan. Turusen inspiraationlähteenä teoksessa toimivat Suomen historia ja perinteikäs, laatuun ja tuotekehitykseen panostava yritys, jonka merkitys Suomelle on erittäin suuri ja tärkeä.

> Avaa tästä PDF-tiedote